reklam

26.12.2012

Oya Örnekleri exemplos de rendas

yıldız modelleri çok tatlı bir oya modeli .Beyhan arkadaşım çeyizinden yollamış.yeni gelen ve tarafınızdan yayınlamamı istediğiniz bir çok oya örnekleri mevcut.düzen ve estetik görünümüne göre sırası ile yayınlayacağım.ellerinize sağlık şimdiden.
Oya Örnekleri,oya modelleri,oya,yazma oyaları,examples of lace,voorbeelden van kant,exemplos de rendas,Beispiele Spitze

Kızlar evlenmeye yakın çeyiz hazırlıkları yaparlar ve çeyizlerinede çok fazla yazma koyarlar. Evlendikten sonra bazı yerlerde mevlüt okutulur gelin mevlüdü. Ozaman gelen misafirlere yazmalardan hediye edilir. Bir çok yerde oturumuş bir adettir bu.
Bir kaç şekilde işlenir yazma oyaları. Kurdela ile çiçek yapılıyor tektak sonra bunlar kenarı çevrilmiş yazmalara tek tek dikilir. Pullu yazma modellerinde şekil şekil olan pullar ile model yapılır. Veyada şekilli pullar ile sade bir model işlenip sadece pulun şekli ile bir oya yapılır. Boncuklu oyalarda ise çiçekler yapraklar bocuklar ile yapılır.Sık iğne oyalarıda ister sade ister boncuk ile süslenerek işlenir.

Geçmiş zamandan gelen oyalı yazmalar. Kadınların annelerimizin teyzelerimizin kullandıkları yazmaların kenarlarını oyalar ile süslüyorlar. Emek emek işliyorlar bu yazma kenarlarını çok farklı modeller ile yazmaya göre oya yapıyorlar. El emeği göz nuru bu olsa gerek. Tek tek işlenen oya modellerini bir yere giderke hediye olarakta götürülebiliyor. İŞlenip evde hazır bulunması kadınlarımıza kolaylık sağlıyor. Hemen çekmeceden çıkarılıyor götürülecek hediyenin yanına koyuluyor. Belki maliyeti az ama emek verildiğinden dolay manevi değeri çok büyük.Ev hanımlarının eğer ki boş zamanı çoksa muhakkak el işi yapmak isterler hem vakitlerini değerlendirmek isterler hemde işledikleri bu modeller ile isterlerse eve maddi olarak katkıda bulunabilirler. Yazmaların çoğu oyasız olarak satılmakta dışarıda. Herkes bu oyaları işleyemez veya çalışan bayanların el işi yapmaya vakitleri olmaz. Bunun için işlenmiş oyalı yazmalardan alırlar. Oya yapabilen bayanlarda bunu değerledirip evde boşa zamanlarında kendilerine hem bir meşgale bulurlar hemde oya yaparak kendi paralarını kazabilirler.
 Şİmdi bu el emeği göznuru çiçekli pullu kurdela nakışlı oyalara yazmalar bakmaya hazırsanız buyrun bakalım

Oya Örnekleri,oya modelleri,oya,yazma oyaları,examples of lace,voorbeelden van kant,exemplos de rendas,Beispiele Spitze,dantel-yap

Oya Örnekleri,oya modelleri,oya,yazma oyaları,examples of lace,voorbeelden van kant,exemplos de rendas,Beispiele Spitze,dantel-yap
Resim yazısı ekle
Oya Örnekleri,oya modelleri,oya,yazma oyaları,examples of lace,voorbeelden van kant,exemplos de rendas,Beispiele Spitze

1 yorum:

derya dedi ki...

çok güzell :) oya modelleri nizi çok beğendim.