reklam

1.09.2014

bitkisel cilt bakımı

cilt bakımı BİTKİSEL CİLT BAKIMI

Size bu köşede doğal güzellik formülleri, bitkisel gençlik çözümleri öneriyoruz.

Bunların arasında bazı pratik çözümler bulunduğunu da unutmayın.. Mutfağa sadece yemek yapmak için girmeyin.. Unutmayın , güzelliğin bazı sırları da orada! Kırışıklıklar ve cilt sorunları için eğer zamanınız varsa sizi kendi mutfağınıza davet ediyoruz. Fito Terapi uzm.Hayri Uzunalioğlu, mutfaktaki güzellik sırlarını anlatıyor.

Doğa ne kadar kusursuz geliyor gözümüze. Her şey bir uyum içinde, ekolojik denge mükemmel olarak işliyor. Güzellik için de ondan ilham alınması, çözüm aranması doğal elbette. Kleopatra’nın yaşadığı dönemlerden bugüne değin yüzyıllar boyunca da tüm kadınlar bazı formülleri doğadan almış. Biz de burada bitkisel güzellik reçeteleri veriyor ve bitkilerle ve doğal ürünlerle kalıcı güzellik yaşayabilirsiniz diyoruz.
İnsan doğduğunda Allah vergisi bir güzelliğe ve pırıl pırıl pırıl bir tene sahiptir. Zaman geçtikçe bakılmayan bir ten, dış etkenlerle yavaş yavaş bir bozuluyor. Sonuç olarak kendine değer veren insan bu yıpranmayı önlemek için çözümler anıyor. Uzmanların bu yöndeki yöntemlerle ilgili önerdikleri formüllere kulak kabartıyorlar. Gelişen teknolojiyle birlikte bu yöntemler çeşitlendi. Kozmetik çözümler inanılmaz derecede arttı. Kozmetik satan mağazaların raflarında bu tip ürünlerin sayısı kadar fazla ki.. Ama son yılların trendi doğaya ve doğal olana yönelik… İçinde kimyasal bulunan ürünlere pek fazla rağbet yok. Öte yandan onlara ulaşmak bir yandan da masraflı.

Güzellik için sadece bunlar değil, estetik ameliyatlar ve iğneli çözümler de var ama sonuç olarak yüzdeki “doğal ifadeyi” yok ettiği için, buna ilgi göstermeyen büyük bir kesim bulunuyor. Söz konusu kesim bunun alternatiflerine ilgi gösteriyor. Bu nedenle, yan etkisi bulunmayan bitkisel güzellik formülleri ile ilgili araştırmalar da çok ciddi noktalara geldi. Lekeler, sivilceler, kırışıklıklar, dökülen saçlar, hiç düzelmeyen selülitler için bitkisel reçeteler hayata geçti. Peki sonuç olarak “bebek gibi ” pürüzsüz bir tene sahip olmak mümkün mü? Bir bitkisel karışımla sağlıklı saçlar elde etmek olas mı? Biz diyoruz ki yüzyıllar boyunca güzelliğine önem veren tüm kadınların bu reçeteleriyle uygulayrsa ve bugüne kadar bu förmüller hala korumuşsa doğanın bir bildiği vardır!

Bu kez de size işte, evinizde uygulayabileceği güzellik formülleri vermek istiyorum. İşte size mutfaktan özel formüller..

-Arpa ununu bir miktar suyla hamur haline getirin. Yoğurarak maske kıvamına geldiğinde yüzünüze sürün. maske halinde sürülür. Yaklaşık 20 dakika beklettikten sonra yıkayın.

-Zeytinyağı da ciltte mucizeler yaratıyor. Özellikle bu güneşli havalarda, güneşin ciltte bıraktığı
olumsuz etkilere iyi geliyor. Her sabah bir tutam pamuğu saf zeytinyağına batırın ve yüzünüzün her tarafına sürün. Daha sonra (yaklaşık 25 dakika) doğal bir temizleyici ile yüzünüzü temizleyin.

-Yumurta akı da lekelere çok iyi gelir. Bir yumurta akına bir kaç damla limon damlatın. Bu karşım düzenli olarak uyguladığınızda , ciltteki lekeleri açıyor. Aynı zamanda geçici olarak cildi gerdiği için kırışıklıklara da geçici olarak çözüm sağlıyor.

-Cildinizin yorgunluğu da bazı bozulmalara yol açar. Papatya yağıyla yüzünüze parmak darbeleri yardımıyla masaj yapın. Bu yapılan masajla yorgun olan cildiniz dinlenmiş olur.

-Mısır unu da lekelere çok iyi gelir. Bir çorba kaşığı mısır ununa bir çorba kaşığı doğal yoğurt ekleyin. Bu karışımı haftada üç kez uygulayın. Hem lekelere iyi gelir hem de ciltten ölü hücreleri arındırır.

-Ceviz yağı Kuru ciltler için idealdir, cildi nemlendirir. Ayrıca doğal güneş yanığı elde etmek isteyenlere tavsiye edilir. çünkü Bronzlaştırıcı etki sağlar. Cilt lekelerini de giderir.

-Cildinize doğal bir temizleyici olarak salatalık çok iyi sonuçlar yaratır. Bir adet salatalığı rendeleyin ve çıkan suyu yüzünüze sürün. 10 dakika sonra yıkayın.

-Derinlemesine temizlemek cilt gözeneklerini açar ve hava almasını sağlar. İyi bir doğal temizlik için üzüm taneleri çok iyi gelir. Üç dört üzüm tanesini sıkın cildinize sürün. 10 dakika sonra yıkayın.

-iki avuç buğdayı iki bardak suda kaynatın. Elde ettiğiniz bu sudan iki çorba kaşığı alın. Ilıklaşınca iki yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı badem yağı ilave edin. Bu karışımı yüzünüze sürün. Kurumaya başladığında yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Ardından gülsuyu sürün. İki hafta boyunca günde bir kez uyguladığınızda lekeler gidecektir.

-Yaşlılık lekeleri için elma sirkesi mucize yaratır. Bir çorba kaşığı elma sirkesine bir tatlı kaşığı soğan suyu ekleyin. Gece yatmadan önce sürün. Sabah uyandığınızda cildinizi yıkayın ve nemlendirici sürün.

-Maydanoz ve marulu ezip suyunu yüzünüze sürdüğünüzde sivilceleri giderir. (Bir tutam Maydanoz her gün düzenli yenildiğinde cilt sağlıklı görünüme kavuşur.)

Bunlarla da sınırlı değil önerilerimiz Altta size bir kaç ‘püf noktası’ sıraladık.

-At kestanesi yağı derin kırışıklıkları azaltır.

-Gelincik çiçeği suyu gözaltındaki çizgilere iyi gelir.

-Yoğurt ve domates yağlı ciltlerin dengesini sağlar.

-zeytinyağı ve limon karışımı zayıf tırnakları besler.

-Mayıs papatyası saçlara canlılık kazandırır.

Hiç yorum yok: